PKC83 verspeeld een 2-0 voorsprong en laat de punten in Leeuwarden.

PKC83 speelde afgelopen zaterdag om 17 uur tegen FVC in Leeuwarden onder winterse omstandigheden. Na een 0-2 voorsprong werd er uiteindelijk met 3-2 verloren.

PKC83 kwam goed uit de startblokken en nam in de eerste minuten gelijk een 0-1 voorsprong. Kai Bootsma gaf op rechts voor waar Rob Schokker wel raad mee wist en kopte bij de eerste paal snoeihard binnen.PKC83 bleef pressen en in de 28 minuut was het diezelfde Schokker die zijn 2e van de avond maakte. PKC83 wilde daarna zijn voorsprong consolideren en begon in te zakken en FVC had daardoor meer balbezit. FVC haalde hier vertrouwen uit en probeerde met lange ballen op de rappe buitenspelers en middels een man meer situatie op het middenveld de aansluitingstreffer te forceren. In de 42e minuut kwam er weer een lange bal waarbij Jeffrey Noordveld onnodig zijn man in het strafschopgebied onderuit schoffelde en de scheidsrechter niets anders kon dan naar de penaltystip te wijzen. Robin Hollander ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen. FVC voerde de druk verder op en vlak voor rust werd het via Leon Faber zelfs gelijk.

In de 2e helft had trainer Bert Vos maatregelen genomen en een drietal wissels doorgevoerd.PKC83 zette weer aan en kreeg weer een veldoverwicht. Wat er volgende waren een aantal 100% kansen maar paal en lat stonden in de weg. FVC loerde op de counter en waar PKC83 niet effectief was lukte het Marc Michiela van FVC uit een spaarzame aanval de 3-2 te maken.PKC83 probeerde het nog wel maar FVC hield knap stand en haalde de 3 belangrijke punten binnen.

Voor PKC83 is er niet veel stof tot nadenken want woensdag 23 november staat de bekerwedstrijd thuis tegen zondag vierde divisionist Be Quick al weer op het programma.
De wedstrijd op Sportpark de Kring begint om 20.00 uur.