PKC ’83 scoort er lustig op los tegen zondag tweedeklasser Noordster.
 
Een half uur lang kon Noordster PKC ’83 het scoren beletten en zelf af en toe een speldenprik uitdelen. Maar na de eerste goal ging het snel. Uiteindelijk eindigde het bekerduel in een 6-0 overwinning voor PKC ’83.
 
Vooraf was de begroeting tussen Bennie de Jong (nieuwe trainer Noordster) en de spelers van PKC ’83 allervriendelijkst. Bennie die een groot aantal jaren succesvol trainer was bij PKC ’83.
 
Noordster kon in het eerste half uur aardig weerstand bieden. Op het slecht te bespelen hoofdveld van Noordster was het steeds PKC ’83 dat het initiatief had, maar probeerde Noordster als de mogelijkheid zich voordeed, zo snel mogelijk bij het doel van PKC ’83 doelman Ben Meedendorp te komen. Tot hele grote kansen leidde dit niet, afgezien van 1 keer.
PKC ’83 leidde toen al met 1-0 door een doelpunt van Davy Wilkens. De kopbal van Ryan Erents werd met een katachtige reactie uit de bovenhoek getikt door Ben Meedendorp.
 
Terugspeelbal.
 
Een foutieve terugspeelbal van Arjan Wubs werd door Felipe Marcel Pinheiro opgepikt waarna twee minuten na de openingstreffer Noordster doelman Kevin Meis opnieuw de gang naar het net kon maken.
 
Na de pauze liep de score snel op voor de ploeg van Bert Vos. De ervaren oefenmeester, overgekomen van v v Winsum, zag PKC ’83 snel drie keer achter elkaar scoren. Spits Rob Schokker, overgekomen van v v Buitenpost, kopte de 3-0 binnen.
 
Waarna Bryan Inge, voorheen v v Groningen, en een eigen doelpunt, voor een 0-5 tussenstand zorgden. Noordster kwam nauwelijks meer over de middenlijn en hapte naar adem.
 
Oprisping
 
Nog 1 keer was er een oprisping. Bryan Inge kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied. Hij draaide van zijn man weg een schoot de bal strak in de kruising voor de 0-6 eindstand.
 
De tweede (thuis) bekerwedstrijd van PKC ’83 is verplaatst van zaterdag naar komende vrijdag 9 september  met als aanvangstijd 19.30 uur. Tegenstander is zondag tweedeklasser ASVB uit Blijham.
Na afloop is er live muziek m.m.v  Joey Kramer