Seizoensouverture eindigt voor PKC83 in een terechte nederlaag.

De wedstrijd ONS Sneek – PKC83 is een prooi geworden voor de ploeg uit Sneek. Na een 2-1 ruststand werd de einduitslagslag 5-3.

Na 3 gewonnen wedstrijden in bekerverband begon PKC83 gehavend maar voortvarend aan de wedstrijd en zette ONS Sneek gelijk vast op eigen helft. In de eerste twintig minuten walste PKC83 over de tegenstander heen maar na vele kansen en 6 hoekschoppen bleef het wonderwel 0-0.Toch was het Kai Bootsma die in de 22e minuut de buitenspelval ontliep en vanaf 20 meter de bal over de keeper van ONS Sneek lobte. Waar iedereen dacht dat de 0-1 voorsprong snel zou worden uitgebouwd trok PKC83 zich steeds verder terug. ONS Sneek kwam meer aan de bal en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. In de 35e minuut kwam ONS Sneek middels een schot van 25 meter op een terechte 1-1 .Waar PKC83 hoopte hiermee de rust in te gaan was het in de 43e minuut weer ONS Sneek die vanuit een identieke situatie als de 1-1 vlak voor rust de leiding nam.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. ONS Sneek had veel balbezit en drukte PKC83 steeds verder achteruit. Toch was het Kevin Bakels die vanuit uit het niets vanaf de 16 meter uithaalde en de keeper van ONS Sneek kansloos liet en de spanning terugbracht in de wedstrijd .PKC83 pompte hier weer zelfvertrouwen uit maar deze werd snel teniet gedaan doordat ONS Sneek enkele minuten later al weer de 3-2 maakte.
PKC83 wist het even niet meer waar ONS Sneek goed van profiteerde en door nog eens twee doelpunten gemakkelijk uitliep naar een 5-2. PKC83 probeerde door middel van een aantal wissels het tij nog te keren maar verder dan een doelpunt in de 89e minuut van Simon Schreiber kwam het niet. De 5-3 einduitslag was dan ook een terechte weergave van de wedstrijd .PKC83 vervolgd de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit 34 uit Leeuwarden. Aanvang van de wedstrijd is half 3.