PKC83 wint en boekt zijn derde zege op rij

PKC83 begon het seizoen met drie nederlagen maar lijkt het lek boven te hebben. Zaterdag werd thuis tegen de Leeuwarder Zwaluwen de derde zege op rij geboekt. Na een 3-2 ruststand werd het uiteindelijk 5-2 en nestelde PKC83 zich op een (veilige) zesde plaats.

In de eerste minuten had PKC83 moeite met het systeem van de gasten waarbij de centrale middenvelder zich steeds liet uitzakken. Het was dan ook in de 4e minuut dat Rick van Loon met een afgeslagen bal wel raad wist en de Leeuwarder Zwaluwen brutaal op een 0-1 voorsprong zette. PKC83 ontwaakte en kwam beter in zijn spel en nam het initiatief over. Binnen een kwartier bouwde PKC83 de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Eerst was het in de 12e minuut toen Davy Wilkens bij de eerste paal de gelijkmaker binnenkopte. Nog geen twee minuten later kreeg Rob Schokker een voorzet op maat en kopte diagonaal PKC83 naar een voorsprong. In de 27e kreeg Bryan Inge de bal op rechts, gaf de bal voor en ging tot ieders verbazing langs de keeper bij de 2e paal het doel in. PKC83 had een vellige voorsprong maar daar dacht de Leeuwarder Zwaluwen anders over. PKC83 werd teruggedrongen en vlak voor rust maakte de Leeuwarder Zwaluwen de aansluitingstreffer.

In de tweede helft veranderde PKC83 van tactiek en zakte in en liet de Leeuwarder Zwaluwen het spel maken en loerde op de counter. Veel kansen leverde dit de Leeuwarder Zwaluwen niet op of het moet al de inzet zijn geweest die van de doellijn werd gekopt.PKC83 was veel effectiever en in de 52e minuut was het weer Rob Schokker die in een scrimmage de bal voor de voeten kreeg en keihard de 4-2 binnenschoot.PKC83 had de zaakjes achterin goed op orde en kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk bracht invaller Vigan Hoxhaj de einduitslag nog op 5-2 waarmee PKC83 een belangrijke overwinning boekte.

Komende zaterdag speelt PKC83 de uitwedstrijd tegen FVC in Leeuwarden met als aanvangstijd 17.00 uur.