PKC’83 in 2e helft langs v v Winsum.

PKC’ 83 startte slecht en na een vroege 0-2 achterstand rechte het zijn rug en won uiteindelijk met 5-3 van v v Winsum.

Voorafgaand was het verschil 2 punten in het voordeel van v v Winsum. PKC’83 begon de competitie met 3 forse nederlagen en haalde uit de daarop volgende wedstrijden 14 punten terwijl v v Winsum juist een flitsende start kende maar juist de laatste weken punten laat liggen. Een wedstrijd dus wat alle kanten op zou kunnen en dit gebeurde dan ook.

Trainer Fred de Boer had zijn ploeg opdracht gegeven om gelijk vol gas te geven en dit had resultaat. PKC’83 werd overlopen en binnen 2 minuten maakte Jared Faleye uit de rebound al de 0-1. PKC’83 dacht gelijk daarna de gelijkmaker te maken maar de scheidsrechter keurde op advies van de grensrechter het doelpunt van Kevin Bakels af.

Aan de andere kant mocht PKC’83 blij zijn dat de gasten 2 keer de lat raakten en eerder afstand hadden kunnen nemen. Toch was het na een kwartier spelen dat Faleye de tweede van de middag maakte en v v Winsum op een comfortabele 0-2 voorsprong zette.

PKC’83 herstelde zich vervolgens en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na 40 minuten was het Simon Schreiber die uit een hoekshop op de goede plaats bij de 2e paal stond en de 2-1 binnentikte. PKC”83 wilde doordrukken maar scheidsrechter Wijma floot voor het rustsignaal.

Na rust kende PKC’83 een droomstart. Door de ruimtes klein te houden en de verdediging onder druk te zetten ontstond kans na kans en binnen een kwartier werd een 1-2 achterstand omgezet in een 5-2 voorsprong. Als eerste maakte Kevin Bakels uit de rebound in de 48e minuut de 2-2.

In de 51e minuut blunderde keeper Wouter Meijer waar topscorer Rob Schokker attent op reageerde en PKC”83 op een 3-2 voorsprong zette. Diezelfde Schokker maakte na een assist van Bakels ook de 4-2 en noteerde al weer zijn 12e doelpunt van het seizoen.

Voor v v Winsum was de gifbeker nog niet leeg toen keeper Meijer uitgleed op het steeds moeilijker te bespelen veld en de bal voor Schreiber terecht kwam die hier dankbaar gebruik van maakte en simpel de bal in het verlaten doel schoot.

PKC’83 verdedigde het laatste half uur de 5-2 voorsprong en v v Winsum probeerde met opportunistisch voetbal en de lange bal op spits Yume Ramos nog dichterbij te komen. Maar verder dan een doelpunt van Thomas Kauw kwam v v Winsum niet en boekte PKC’83 met trainer Bert Vos een belangrijke 5-3 overwinning.

PKC’83 is inmiddels op een 6e plaats neergestreken en staat 8 punten voor op de 1e nacompetitieplek. Volgende week rest nog een oefenwedstrijd thuis tegen Veendam 1894 (14.30) met na afloop bingo met grandioze prijzen. Iedereen is hiervoor welkom vanaf half 5.