PKC83 wint en stijgt naar de 8e plaats.

PKC83 was vooraf gewaarschuwd voor een jong en strijdlustig ‘Fean’58 en had zijn strijdplan hier enigszins op aangepast en won na een 0-1 ruststand uiteindelijk toch nog afgetekend met 0-4.

PKC83 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuten al een aantal 100% kansen maar de aanval stond nog niet op scherp. ’t Fean wist het even niet meer en het was dan ook in de 19e minuut dat Bryan Inge zijn man omspeelde en knap vanuit een moeilijke hoek de bal binnenschoot en PKC83 op een 0-1 voorsprong zette. PKC83 had een veldoverwicht maar beide ploegen waren onzorgvuldig en hadden veel balverlies . ’t Fean kreeg een aantal goede mogelijkheden om langszij te komen maar het benutten van de kansen speelde ook deze wedstrijd weer op. Vlak voor rust kon Bryan Inge de wedstrijd in het slot gooien maar schoot in kansrijke positie over. Met een 0-1 ruststand gingen beide ploegen dan ook aan de thee.

De tweede helft stond PKC83 beter, was zorgvuldiger aan de bal en wist sneller de vrije man te vinden. De onervarenheid brak ’t Fean op en het wachten was op het moment dat PKC83 definitief afstand zou nemen. Het wachten werd door het meegereisde publiek beloont toen in de 73e minuut Kay Bootsma zich vrij speelde en de bal tegen de touwen schoot en hiermee de 0-2 aantekende. Met de moegestreden Bryan Inge kwam invaller Boye Boonstra binnen de lijnen en liet zich gelijk gelden met een een doelpunt in de 84e minuut. Het slotakkoord was voor Rob Schokker die in de blessuretijd een voorzet van diezelfde Boonstra bij de 2e paal binnentikte en hiermee de eindstand 0-4 op het scorebord zette.

Een collectieve prestatie met een tweede overwinning op rij en door de resultaten op de andere velden is PKC83 inmiddels naar een 9e positie gestegen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen op het programma. Onze gasten staan op een 11e plek met 1 verliespunt meer maar zoals bekend zijn de krachtsverschillen in deze klasse tot nu toe minimaal.