PKC83 behaald zijn 1e punt tegen Oranje Nassau Groningen.

PKC83 speelde afgelopen zaterdag een vermakelijke stadsderby op Sportpark Coendersborg tegen Oranje Nassau Groningen. Na een 1-2 ruststand eindigde de wedstrijd in een 3-3 remise.

PKC83 overrompelde in de eerste 10 minuten Oranje Nassau met een andere tactiek dan waar zij de eerste 3 wedstrijden voor gekozen had. In de 10e minuut draaide Kevin Bakels zich knap vrij en uit een voorzet stond Rob Schokker op de goede plaats en kon de 0-1 intikken. Als PKC83 zorgvuldiger in de aanval was geweest en de vrije man had gezocht had de score in het begin zelfs verder kunnen worden uitgebouwd. Echter veranderde nadien het spelbeeld en nam Oranje Nassau vanaf dat moment het initiatief en had PKC83 het geluk dat Oranje Nassau niet langszij kwam. Toch was het in de 40e minuut dat Thomas Careman uit een voorzet de aansluitingstreffer maakte. Lang kon Oranje Nassau hier niet van genieten want vlak voor rust was het wederom Rob Schokker die PKC83 weer op een voorsprong zette.

Na rust probeerde Oranje Nassau via veel balbezit en pressie de verdediging van PKC 83 te ontwrichten maar kwam PKC83 toch wel onverwacht in de 52e minuut op een 1-3 voorsprong. Bakels won aan de rechterkant zijn zoveelste duel, zocht de achterlijn en uit een voorzet op maat kopte Schokker rigoureus raak en kon zijn eerste hattrick voor PKC83 bijschrijven. Oranje Nassau liet zich echter niet uit het veld slaan en nog geen 2 minuten later was de stand al weer 2-3 door wederom Careman. Te vroeg voor PKC83 maar voor Oranje Nassau het geloof in alsnog een goed resultaat. Oranje Nassau zette nogmaals aan maar sprong slecht met de kansen om. In de 88e minuut nam de verdediger van Oranje Nassau in zijn eigen strafschopgebied de bal met de hand mee maar waar iedereen dit duidelijk zag ontging dit de scheidsrechter en werd PKC83 een penalty onthouden. In een spannende blessuretijd met kansen over en weer maakte invaller Schutte alsnog de 3-3 waarna de scheidsrechter niet veel later floot voor het eindsignaal.

Voor PKC83 zuur dat een 1-3 voorsprong alsnog uit handen werd gegeven maar vanuit het oogpunt van Oranje Nassau misschien wel puntverlies gezien het veldoverwicht en de meeste kansen.

PKC83 speelt aanstaande donderdag vervroegd de bekerwedstrijd tegen onze zuiderburen Groen Geel. De wedstrijd is omgedraaid en word bij PKC83 gespeeld om 20.00 uur.