PKC83 na rust langs Broekster Boys

PKC83 won zaterdag na een ruststand van 1-1 met 3-1 van Broekster Boys en haalde hiermee zijn eerste driepunter binnen.

Tot aan de 20e minuut waren beide ploegen elkaar aan het aftasten en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Pas in de 21e minuut ontwaakte de wedstrijd toen Vincent Hoekstra de bal op de kruising kopte en PKC83 met de schrik vrij kwam. BB drong aan en kreeg in de 29e minuut een corner. De lange mensen gingen mee naar voren en Abe Koopmans kwam naar de eerste paal en kon geheel vrij de 0-1 binnen koppen .Lang kon BB niet van deze voorsprong genieten toen Rob Schokker in de 35e minuut een voorzet van Bryan Inge snoeihard binnenkopte en hiermee de stand weer gelijk trok. Met deze tussenstand gingen beide teams rusten.

Na de pauze zag je een herboren PKC83 wat we dit seizoen nog niet eerder hebben gezien.PKC83 dicteerde het spel, speelde met beleving en BB kwam niet meer over de middellijn. Het wachten was dan ook op de bevrijdende treffer voor PKC83. In de 79e minuut gingen alle handen dan alsnog omhoog toen PKC83 de 2-1 binnenschoot maar ook de grensrechter had de hand omhoog en keurde het doelpunt af omdat hij als enige buitenspel had geconstateerd.PKC83 liet zich niet van de wijs brengen en drukte BB nog verder terug. In de 85e minuut kon er dan ook echt gejuicht worden toen wederom Rob Schokker boven iedereen uitkwam en de bal onderkant lat binnen knikte en PKC83 op voorsprong zette.BB probeerde het daarna nog wel maar de energie leek op. In blessure tijd liep PKC83 nog uit toen Kay Bootsma uit een scrimmage de bal langs de keeper schoot en daarmee de eindstand op 3-1 bracht.

PKC83 heeft met deze overwinning weer aansluiting gekregen bij de onderkant van de middenmoot. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ’t Fean uit Surhuisterveen op het programma die de laatste plaats heeft overgenomen. Echter is wel gebleken dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen.