PKC’83 wint van ASVB en plaatst zich zo goed als zeker voor de volgende bekerronde

Vooruitlopend op het trainingskamp van ASVB werd de wedstrijd PKC’83- ASVB vrijdag 9 september gespeeld. PKC’83 had vanaf het begin de controle over de wedstrijd en liep uiteindelijk uit naar een 6-0 overwinning.

Zonder de verhinderde trainer Bert Vos was vanaf het eerste fluitsignaal al duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide elftallen te groot was.PKC’83 won de 1e bekerronde al simpel van Noordster terwijl ASVB met 1-6 klop kreeg van SV Bedum.
PKC’83 begon gretig en kreeg een aantal grote kansen die onbenut bleven. Toch was het in de 25 minuut dat Kay Bootsma achter de laatste linie opdook en beheerst de 1-0 binnentikte. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te zijn.

Met een aantal wisselen in de rust pakte PKC’83 de draad weer op en werd het tempo opgeschroefd. In een tijdsbestek van 20 minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 5-0 door treffers van Rob Schokker (2x) en Bryan Inge (2x).De mooiste treffer kwam op naam van wederom Bryan Inge die in de 81e minuut op links de diepte werd ingestuurd, de keeper op het verkeerde been zette en beheerste de 6-0 binnentikte en daarmee zijn hattrick voltooide.
Na deze 2 grote overwinningen is PKC’83 zo goed als zeker geplaatst voor de knock-out fase.