PKC’83 wint diep in blessuretijd van Drachtster Boys.

PKC’83 won zaterdagmiddag thuis met 2-1 van Drachtster Boys en handhaaft zich in de middenmoot.

PKC’83 begon sterk en kwam in de 7e minuut al op voorsprong. Uit een corner welke werd doorgekopt knikte Simon Schreiber bij de 2e paal raak. Diezelfde Schreiber had na 32 minuten de score verder kunnen uitbouwen toen hij alleen op keeper Peters afkwam maar deze stopte zijn schot. De rebound werd door Rob Schokker binnengeschoten maar afgekeurd wegens buitenspel. Drachtster Boys kreeg meer zelfvertrouwen en profiteerde van de ruimte die op het middenveld ontstond. PKC’83 kwam er niet meer uit en in de 42e minuut was het Rudolf Banga die na een misverstand in de verdediging de bal voor de voeten kreeg en simpel de 1-1 kon binnen schieten. Hiermee gingen beide teams rusten.

Na de thee kwam Drachtster Boys beter uit de kleedkamer. Een tweetal afstandsschoten gingen net naast waarmee PKC’83 gelijk wakker werd geschud.PKC’83 nam het heft weer in handen, schoof van achteruit sneller door en kreeg gelijk een aantal goede kansen om de wedstrijd te beslissen maar liet deze onbenut. PKC’83 bleef aandringen en diep in blessure tijd was het invaller Vigan Hoxhaj die in de zestien meter de bal schampte met het hoofd en de bal wel langs de keeper kreeg en hiermee de 2-1 aantekende.

Met deze overwinning heeft PKC’83 inmiddels 13 punten en is terug te vinden op een 7e positie op de ranglijst. Komende zaterdag staat de derby tegen V V Groningen op het programma. In verband met de WK is deze (uit) wedstrijd verplaatst naar 13.30 uur.