PKC83 in extremis onderuit tegen ONS Sneek

Het duel tussen de nummers 6 en 4, PKC83-ON Sneek eindigde in 1-2. ONS stond bij rust al met 0-1 voor.

PKC ontving zaterdag ONS welke voorafgaand aan het seizoen als grote kampioenskandidaat bestempeld werd maar de laatste weken averij had opgelopen.

In het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en tasten elkaar af. PKC trok zich ver terug en liet ONS aan de bal. In de 22e minuut was het eerste keeperswerk voor PKC doelman Ben Meedendorp die een afstandsschot van spits Ewart Ottema pareerde. Enkele minuten later was het aan de andere kant Simon Schreiber die PKC op voorsprong had kunnen zetten maar van dichtbij over kopte. Toch was het in de 34e minuut dat ONS de score opende toen een voorzet van links bij Ottema voor de voeten kwam en simpel de bal binnen kon tikken.. Met deze 0-1 stand gingen beide ploegen ook rusten.

In het eerst kwartier na rust was ONS heer en meester maar benutte de kansen niet om het duel op slot te gooien. PKC trainer Bert Vos anticipeerde hierop door verder van de goal te spelen, hierdoor het veld kleiner te houden en zo meer druk op de verdediging te krijgen. In de 66e minuut was het invaller Bryan Inge die vanaf rechts de bal voorgaf op Rob Schokker en de bal met het hoofd in het uiterste hoekje binnenkopte.(1-1)
PKC ging op jacht naar de overwinning zonder nog echte kansen te creëren. PKC nam misschien wel teveel risico waardoor ONS in de laatste minuut nog 1 keer aanzette. Ottema kreeg de bal op links en speelde simpel zijn tegenstander uit, kwam naar binnen en schoot vanaf 20 meter schitterend binnen en nam zo alsnog de 3 punten mee naar Sneek.