PKC83 wint in matig duel van v v Gorecht

PKC83 won na een 2-0 ruststand uiteindelijk met 3-1 van v v Gorecht uit Haren.

Voorafgaand waren er bij beide teams goede berichten te horen. Gorecht die een aantal spelers terug had uit de ziekenboeg en een goed trainingskamp achter de rug had terwijl PKC83 trainingen op het eigen ”kamp” afwerkte en kon putten uit een voltallige selectie.

Het was Gorecht dat vanaf het begin de touwtjes in handen had en brutaal de aanval zocht maar tot echte kansen leidde dit niet. Uit het niets was het in de 12e minuut ineens Kevin Bakels die op rechts door kwam en hard de bal tegen de touwen schoot en PKC op een 1-0 voorsprong zette. PKC was ontwaakt en kreeg wat meer grip op het spel. In de 24e minuut zette PKC weer eens druk op de verdediging en kreeg Kay Bootsma de bal voor de voeten en krulde de bal langs de keeper. Met deze 2-0 gingen beide teams ook rusten.

De tweede helft begon zoals de eerste. Gorecht ging opportunistisch voetballen en zette PKC onder druk. Het was dan ook in de 63e minuut dat Gorecht via Michel Koopman de op dat moment verdiende aansluitingstreffer maakte.(2-1)
Gorecht probeerde met lange halen de gelijkmaker te forceren maar liet daarbij achterin veel ruimte. Gorecht kon maar weinig kansen creëren en PKC benutte steeds meer de ruimte tussen de linies. In de 88e minuut was het topscorer Rob Schokker die met een kopbal de verlossende 3-1 maakte. Diezelfde Schokker maakte in blessuretijd met een omhaal nog bijna de 4-1 maar dit zou ook te mooi om waar geweest te zijn

PKC83 heeft met deze overwinning een goede stap gezet om de degradatie plaatsen definitief te ontlopen maar wacht in de komende wedstrijden de nummers 1,2 en 4 van de ranglijst.
Gorecht moet met deze nederlaag zich serieus zorgen maken over het klasse behoud.