PKC83 neemt de punten mee uit Hoogezand.

PKC83 won in en tegen Hoogezand met 4-1 nadat er voor rust door beide clubs niet gescoord was.

In een aantrekkelijke eerste helft golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen legio kansen om de score te openen maar stond het vizier niet op scherp.

Na de thee kwam daar verandering in toen PKC onder aanvoering van Haaye Feenstra(overgekomen van het ter ziele gegane VVG) duidelijk het heft in handen nam.
In de 47e minuut kopte Madhat Aldjejab uit een corner eerst nog op de paal maar uit de rebound schoot Jeffrey Noordveld de 0-1 binnen. Hoogezand probeerde met lange ballen op spits Uuldriks de gelijkmaker te forceren maar liet achterin ook veel ruimte liggen. PKC wist hier wel raad mee en in de 74e minuut was het Kay Bootsma die de bal voor de voeten kreeg en met een droge schuiver keeper Rick Jungman passeerde(0-2)

Trainer Bert Vos bracht vervolgens meer snelheid in de voorste linie door Kevin Bakels te brengen. Dit wierp gelijk zijn vruchten af toen in de 78e minuut diezelfde Bakels de diepte werd ingestuurd en de bal beheerst langs de keeper schoot en hiermee het duel definitief op slot gooide.(0-3) Hoogezand kreeg vlak voor tijd nog een vrije trap welke prachtig door Kasper Oldenburger in de kruising werd binnengeschoten(1-3). Het slotoffensief was voor PKC die nog eenmaal aanzette en middels Bakels de eindstand op 1-4 bracht.

Na afloop was er livemuziek welke door beide ploegen ruimtelijk omarmd werd en tot in de late uurtjes doorging.