Derby VVG-PKC’83 eindigt in remise na miraculeus slotstuk.

De derby der Lage Landen was vervroegd naar half 2 in verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal. Na een matte 1e helft waarbij VVG met een 1-0 voorsprong ging rusten eindigde de wedstrijd na een bizar slot in een terechte 2-2.

PKC’83 nam vanaf de 1e minuut het initiatief en zette VVG vast op eigen helft maar keeper Hensens voorkwam met een aantal goede reddingen een openingsgoal. Gaandeweg de 1e helft kroop VVG wat meer uit zijn schulp en kwam vlak voor rust zelfs op een 1-0 voorsprong door Tyson dos Santos die knap zijn tegenstander uitkapte en de bal in het uiterste hoekje binnenschoot.

De 2e helft nam PKC’83 weer het initiatief, drong aan maar kwam niet verder dan de 16e meterlijn. Keeper Hensens leek dan ook een makkelijke middag te krijgen tot de 74e minuut. Uitblinker Haaye Feenstra kreeg zijn 2e gele kaart en kon de kleedkamer opzoeken. VVG moest verder met 10 man maar waar iedereen met een oranje-blauw hart op de gelijkmaker zat te wachten was het Sem Folkers die in de 78e minuut een fout in de verdediging van PKC’83 afstrafte en beheerst de bal langs keeper Meedendorp schoot en de voorsprong tot twee doelpunten vergrootte.

Trainer Bert Vos reageerde gelijk en kwam met 3 verse wissels. Het spel werd er niet beter op maar PKC’83 kreeg wel ineens kansen en nog geen 2 minuten later kreeg invaller Vigan Hoxaj de bal voer de voeten en schoot keihard binnen.1-2

PKC’83 zette nog een laatste keer aan en kwam via Jivan Vroom die vanuit een voorzet de bal binnengleed op gelijke hoogte.2-2
Waar iedereen vrede had met een gelijkspel en richting de kantine bivakkeerde was het VVG die nog eenmaal aanzette en Jonathan van Dorssen de diepte in stuurde en alleen op doel afkwam. Keeper Meedendorp probeerde de aanvaller naar de buitenkant te dirigeren om zo de hoek te verkleinen en raakte lichtjes Van Dorsen die theatraal naar de grond ging en scheidsrechter Alberts ( die veel vanuit de middencirkel observeerde) na veel commotie van de kant van VVG een strafschop gaf. Meedendorp ging verbaal verhaal halen bij de scheidsrechter dat hij fout zat en tot ontsteltenis werd Meedendorp met rood van het veld gestuurd. Meedendorp die nog nooit in zijn carrière een rode kaart heeft gehad begreep er niets van maar ging gelaten van het veld. Probleem voor PKC’83 was dat er al 5 keer gewisseld was en er nog een strafschop wachtte. Veldspeler Kay Bootsma trok hierop de handschoenen aan en tot ontsteltenis van iedereen tikte hij de inzet van Ter Arkel uit de bovenhoek waarna de scheidsrechter afblies voor het einde.

Een derby zoals een derby behoort te zijn maar jammer genoeg met een zwart randje waarbij scheidsrechter Albers ( die verder overigens een goede partij floot) op het laatst een discutabele rol had. Zowel pers, publiek als beide ploegen vonden na afloop de strafschop zwaar maar je kan hem geven maar de rode kaart van Meedendorp een black out van de scheidsrechter.