Net als vorig seizoen is PKC’83 er niet in geslaagd om de competitiestart op te luisteren met een driepunter. Op sportpark de Kring liep PKC tegen een 1-3 nederlaag aan ,een
tegenvaller na een voorbereiding die er toch goed uit zag .Broekster Boys strafte resoluut de individuele fouten van PKC af en legde zo in de eerste helft een stevige basis voor de overwinning.

Zoals zo vaak tijdens de voorbereiding begon de eerste competitiewedstrijd voor PKC onder stralende omstandigheden. Waar iedereen van de thuisploeg rekende op een mooie middag kwam bedrogen uit.

Na drie minuten op de klok lag de bal al bij PKC in het doel. Aan de linkerkant ging het finaal mis waardoor BB de bal simpel oppikte en Piet Wessels Dijkstra via een goede aanval de 0-1 aantekende. BB rook bloed en probeerde zonder opbouw en met lange halen de verdediging van PKC verder te ontregelen. Dit resulteerde in een aantal grote kansen waarop PKC trainer Bert Hollander ingreep en kort daarna enkele nieuwe krachten binnen de lijnen bracht. PKC was niet geheel kansloos in de eerste helft en kwam een aantal keren via de flanken goed door maar pech in de afronding voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor rust leed PKC opnieuw balverlies en BB profiteerde door een overtal situatie goed uit te spelen. Dijkstra scoorde zijn 2e van de middag en bracht BB in een zetel.(0-2)

Vlak na rust leek het over en uit voor PKC toen BB de achterlijn opzocht en met een afgemeten voorzet Vincent Hoekstra de 0-3 binnentikte. Vanaf dat moment werd PKC eindelijk wakker geschud .Er werd ineens voor elke bal gestreden, linies sloten beter op elkaar aan en BB werd op eigen helft teruggedrukt. PKC kreeg een aantal goede kansen om dichterbij te komen maar paal ,lat en de keeper stonden een doelpunt in de weg. In de 76e minuut was het uiteindelijk Daniél Sanafikhah die toch nog de 1-3 maakte en PKC miste daarna nog een goede kans op de 2-3 met nog 10 minuten te spelen. Uiteindelijk stond er een 1-3 uitslag op het scorebord en gingen onze gasten met een terechte overwinning richting Damwald.
Voor PKC een valse start en kunnen zich komende zaterdag hopelijk revancheren in de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit’34 uit Leeuwarden.