Was de teleurstelling vorige week na de 3-1 nederlaag tegen Broekster Boys groot, nu was de wedstrijd tegen Blauw-Wit ’34 de lach weer op het gezicht terug. Een terechte 0-3 overwinning prijkte op het scorebord. Met een volle ziekenboeg werd er vanaf de aftrap een overtuigende pot voetbal door PKC neergezet.

Voor PKC is Blauw-Wit altijd een angstgegner en is er de afgelopen jaren geen overwinning meer tegen geboekt en werd er dus een moeilijke middag verwacht.
PKC had in de eerste helft de marge al op minimaal 3 doelpunten moeten brengen maar een overtal situatie werd steeds niet goed uitgespeeld en de laatste pass was steeds slordig. Rob Schokker maakte na een afgeslagen bal nog wel de 0-1 maar dit was een magere afspiegeling van de eerste 45 minuten. Blauw-Wit kwam niet door de sterke achterhoede van PKC en kreeg pas diep in blessuretijd van de 1e helft zijn 1e kans.

Na de hervatting eenzelfde beeld waarbij PKC de thuisploeg vastzette op eigen helft en toch nog uitliep naar een ruime 0-3 overwinning. Eerst was het invaller Willem Bel die vanaf 25 meter verwoestend uithaalde en keeper Kevin Wilpstra kansloos liet. Vervolgens kreeg PKC in de 88e minuut nog een penalty toegewezen die door goudhaantje Schokker werd verzilverd. Al met al een terechte overwinning waarbij ook de complimenten moeten worden gegeven aan scheidsrechter IJkema die de wedstrijd zonder kaarten afdeed.

Volgende week zaterdag is het weer tijd voor de jaarlijkse derby tegen Oranje Nassau. De wedstrijd op Sportpark ‘de Kring’ begint om 14.30 uur