PKC’83 op bezoek bij VV Winsum
Voor PKC’83 staat komende zaterdag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Winsum op het programma. Afgelopen seizoen verloor PKC’83 met 5-0 op het Geert Reinders sportpark, een wedstrijd waarin Winsum liet zien een geduchte tegenstander te zijn. Ook dit jaar zijn de gastheren goed begonnen, de eerste 2 wedstijden werden overtuigend gewonnen. Afgelopen zaterdag werd het eerste puntverlies geleden, in Drachten was Drachtster Boys met 3-2 te sterk. Extra zuur was de rode kaart voor aanvaller en tevens topscoorder Jered Faleye. Hij staat zodoende zaterdag langs de kant. Sinds dit seizoen staat Simon Cageling aan het roer bij de Winsummers. Hij kan beschikken over 2 spelers die afgelopen seizoen nog in het oranje te bewonderen waren, keeper Jos Broekmans en middenvelder Fabian de Vries.
PKC’83 kan terugkijken op een prima wedstrijd tegen rivaal Oranje Nassau. Op het eigen sportpark stond na 90 minuten een wel verdiende 4-1 op het scorebord. Na een prima begin, nam Oranje Nassau het initiatief over. De eerste kans was direct raak, en even leek het een lastige middag te worden. Maar door wat geluk, tactische omzettingen maar bovenal een goede mentaliteit werd er uiteindelijk met 4-1 van het veld gestapt. Dat trainer Hollander over een sterke bank beschikt, werd zaterdag wederom duidelijk, alle invallers waren belangrijk tijdens hun invalbeurten.
Om komende zaterdag met een overwinning huiswaarts te keren, zal er vanaf minuut 1 gestreden moeten worden. Beide ploegen beschikken over fysiek sterke spelers, die graag een duel uitvechten. Op basis hiervan en het feit dat beide ploegen op 6 punten staan, zal het een spannende wedstrijd worden, zonder duidelijke favoriet.
VV Winsum – PKC’83 begint om 15:00 en staat onder leiding van dhr. G.C. Dorrestijn.