PKC’83 heeft met groot vertoon van macht gewonnen van Heerenveense Boys. Met af en toe uitstekend voetbal werd de promovendus op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was PKC de bovenliggende partij en het publiek zag fraaie aanvallen en legio kansen op een voorsprong. Heerenveense Boys zette daar in het eerste kwartier een kopbal op de paal tegenover. Omar Kavak brak uiteindelijk de ban en scoorde in de 19e minuut het openingsdoelpunt. Met zijn begaafde traptechniek schoot hij de bal vanaf de cornervlag diagonaal in de bovenhoek en was het mooiste doelpunt van de middag een feit. Nog geen 5 minuten later was het al weer raak. Een op maat aangesneden voorzet van Michael Wilpstra kwam bij topscorer Rob Schokker die knap uit de draai de 2-0 binnenschoot. Diezelfde Schokker maakte vlak voor rust ook zijn 2e van de middag waardoor PKC met een comfortabele 3-0 ging rusten.

Na rust ging PKC verder waar het gebleven was en was het 20 minuten voor tijd ‘good old’ Wesley Walstra die de 4-0 binnenschoot. Daarna nam PKC gas terug en speelde de wedstrijd freewheelend uit. Met deze overwinning blijft PKC lijstaanvoerder in de 1e klasse H.

Komend weekend geen competitievoetbal maar gaat PKC voor de beker op bezoek bij v v Zuidhorn. Aanvangstijd is 15.00 uur.