PKC’83 is het niet gelukt om koploper Oranje Nassau te verslaan. Na een 1-1 ruststand gingen de Coendersborg bewoners uiteindelijk met een 2-5 overwinning huiswaarts.

PKC begon goed en kreeg in de 1e minuut via Kay Bootsma de mogelijkheid om de score te openen maar het vizier stond nog niet op scherp. Een minuut later was het wel raak toen een aanval uit het boekje van dichtbij door Willem Bel werd binnengeschoten.(1-0).
Wat eigenlijk het hele seizoen al gebeurd is dat PKC de voorsprong niet lang kon vasthouden. ON raakte niet in paniek en speelde achterin de bal net zo lang rond tot een vrije middenvelder aangespeeld kon worden om zo de spitsen weer in stelling te brengen. In één van deze aanvallen was het Peter van Son die vrij voor de keeper zijn eerste van de middag kon binnenschieten.(1-1)De uitploeg had de score verder kunnen opvoeren maar gescoord werd er de 1e helft niet meer.

De tweede helft begon zoals de eerste en PKC ging op zoek naar de voorsprong en kreeg een aantal 100% kansen maar keeper Erwin Heidekamp verrichte een aantal goede reddingen. Toch was hij in de 56e minuut kansloos toen een corner op maat bij de 1e paal door Rob Schokker werd binnengekopt en PKC weer op voorsprong kwam. Nog geen 2 minuten later was het aan de andere kant al weer gelijk toen Anakota uit de draai de 2-2 maakte. In de 79e minuut nam ON zelfs de leiding toen Van Son vanuit een scrimmage de 2-3 maakte.

PKC probeerde met strijd de 3-3 te forceren en liet achterin de boel open. ON loerde op de counter en maakte iets wat geflatteerd in blessuretijd ook nog de 2-4 en 2-5 via Youri Schuur en Peter van Son die een hattrick op zijn naam kon zetten.

Een verdiende overwinning voor ON waar kwaliteit en het verzorgde spel de doorslag gaf al had PKC met de getoonde inzet en iets meer geluk misschien toch nog de nederlaag kunnen voorkomen.

Met deze overwinning is ON vaster aan kop komen te staan en zal PKC over 2 weken op bezoek bij buurman Velocitas weer punten moeten pakken om bij de degradatiezone weg te blijven.