PKC’83 heeft de thuiswedstrijd tegen V V Marum met 3-0 gewonnen. Hiermee is een stap gezet naar de volgende ronde van het bekertoernooi .In de uitwedstrijd komende zaterdag tegen V V Helpman is een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Zoals van een 1e klasser mag worden verwacht, nam PKC gelijk na de aftrap het initiatief en dat leverde in het eerste kwartier een handvol goede kansen op. Rob Schokker ( 15 kg afgevallen) was het dichtst bij de openingstreffer maar keeper Bas Markus tikte de bal net over het doel.

Na 27 minuten was het dan toch raak. Omar Kavak draai vanaf links een vrije trap in die door Schokker lichtelijk werd aangeraakt en zo in het doel belande. Spits Tom Boezerooy werd aan de andere kant aan banden gelegd waardoor het sterke wapenfeit van Marum werd uitgeschakeld.
Na rust eenzelfde beeld waarbij PKC bleef aandringen. In de 54e minuut maakte Schokker zijn 2e van de middag. Na een goede combinatie door het midden kwam de bal op de 16 bij Schokker die uithaalde en de bal tot zijn eigen verbazing kansloos langs de keeper schoot.(2-0). Waar PKC in het verleden dan nog wel eens gas terug nam werd er onder aanvoering van het nieuwe technische duo Hollander/Wijnsma op aangedrongen om het tempo hoog te houden. Dit had succes want in de 74e minuut maakte Schokker zijn hattrick compleet en stond er uiteindelijk een 3-0 zege op het scorebord.

Zaterdag 14 september speelt PKC de laatste bekerwedstrijd uit bij stadsgenoot Helpman met als ongebruikelijke aanvangstijd 15.30 uur.