Voor PKC’83 stond afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen v v Winsum op het programma.
Winsum had deze competitie een topstart door zijn eerste 2 wedstrijden te winnen. Agelopen week werd voor het eerst verloren van Drachtster Boys. PKC daarentegen begon met een offday maar wel verdiende nederlaag tegen Broekster Boys gevolgd door 2 knappe overwinningen op Blauw Wit en Oranje Nassau.

PKC begon de wedstrijd furieus en overrompelde Winsum volledig. Vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. PKC speelde op de aanval, terwijl Winsum inzakte ,fel verdedigde en hoopte op een uitval. Na 10 minuten opende Willem Bel namens PKC de score. Een voorzet belandde bij de veel scorende middenvelder die bij de 2e paal de bal beheerst langs keeper Jos Broekmans schoot. PKC bleef aandringen, kreeg legio kansen en had het verschil voor rust al op minimaal 3 doelpunten verschil moeten brengen. Omdat dit niet gebeurde bleef het spannend en had Winsum in de rust de mogelijkheid om van tactiek te veranderen.

Na rust kwam Winsum dan ook feller uit de startblokken en ging meer naar voren spelen. Bij de eerste de beste kans was het direct raak. Twan Ahlers maakte vanuit een vrije trap in de 53e minuut de aansluitingstreffer. Winsum hanteerde vanaf dat moment de lange bal maar werd sporadisch gevaarlijk. Met het inbrengen van vers bloed kwam PKC toch weer op voorsprong. In de 78e minuut profiteerde Fahim Bellgroub van slecht uitverdedigen en zette PKC op 1-2 .Rob Schokker bracht in de 88e minuut PKC definitief in een zetel toen hij gebruik maakte van de ruimte die ontstond en de bal binnen kon tikken en hiermee de eindstand op 1-3 bracht. Een overwinning die vooral op inzet werd gewonnen.

Door deze overwinning en de verrassende resultaten op de andere velden is PKC ineens lijstaanvoerder al zijn de verschillen na 4 wedstrijden nog minimaal.
Komende zaterdag ontvangt PKC als tegenstander Heerenveense Boys die als promovendus knap terug te vinden is op een verdienstelijke 5e plaats. De aanvangstijd is op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur en de wedstrijd zal onder auspiciën staan van de heer P.B Blaak.