Na 2 eclatante overwinningen tegen Groen-Geel en de Knickerbrockers in de voorbereiding heeft PKC zaterdag tegen FC Surhusterfean de punten gedeeld in de 1e wedstrijd van de KNVB beker poulefase.
Op een erbarmelijk slecht veld eindigde het duel in 1-1.

Met in het achterhoofd de laatste memorabele krachtmeting waarbij ’t Fean ’58 een 5-2 achterstand omboog naar een 6-5 overwinning begon PKC vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Het was echter de thuisploeg die gelijk het heft in handen nam en met lange halen een aantal keren gevaarlijk voor keeper Sven Bakker kwam maar goed keeperswerk voorkwam een achterstand. PKC zette daar vlak voor rust slechts eén klein kopkansje tegenover. Met een 0-0 ruststand en gezien het vertoonde spel mocht PKC dan ook niet klagen.

Na rust werd er veel gewisseld bij beide elftallen maar het spelbeeld bleef hetzelfde. PKC speelde flets terwijl Surhusterfean beter met de omstandigheden om ging en meer aanspraak op een treffer maakte. Deze kwam er dan ook in de 51e minuut. Uit een corner kopte de geheel vrijstaande Wibo Van der Werff de bal terug op Michel Weisser die simpel de 1-0 aantekende. Niet veel later ontstond er een soortgelijke situatie maar keeper Bakker voorkwam met een katachtige redding de 2-0.

In het laatste kwartier ging PKC achterin 1 op1 spelen en stuurde Daniel Sanafikhah mee naar voren. Surhusterfean wist het even niet meer en PKC nam de overhand. Eerst was het Gelo Winster die doorkwam maar genadeloos onderuit werd gehaald maar de mild fluitende Tyler zag hier enkel een gele kaart in. PKC drukte door en kwam in de 85e minuut dan toch langszij. Een voorzet op maat werd door wie anders dan Rob Schokker binnengekopt. PKC had de wedstrijd nog kunnen stelen toen diezelfde Schokker vlak voor tijd vrij voor de keeper stond maar zijn inzet zag pareren.

Met het gelijke spel en de winst van V V Marum op V V Helpman zal PKC komend weekend van betere huize dienen te komen en alle zeilen moeten bijzetten.
Tegenstander op Sportpark ”De Kring” is dan V V Marum met als aanvangstijd 14.30.