PKC83 verloor afgelopen zaterdag afgetekend van HZVV dat eerder nog geen uitduel had gewonnen. De gasten namen vanaf het begin het initiatief en zochten veelvuldig de aanval. PKC trok zich terug en kwamen niet aan voetballen toe. In de 28e minuut kwam HZVV verdient op een 0-1 voorsprong door uitblinker Gabriel Fernando nadat ze al een legio kansen gemist hadden. PKC mocht dan ook blij zijn dat ze met deze stand gingen rusten.

In de tweede helft met enkele verse krachten probeerde PKC meer van de goal te voetballen, het spel klein te houden en werden de spitsen eindelijk bereikt. Dit leverde gelijk enkele kansen op maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Na een uur spelen kreeg HZVV weer grip op de wedstrijd en maakte linksback Fernando zijn tweede van de middag. PKC probeerde het daarna nog wel maar gaandeweg de wedstrijd raakte het vertrouwen uit de ploeg. Ver in blessuretijd schoot Joran Popovic de 0-3 binnen en floot scheidsrechter Robert de Wit voor het eindsignaal.

Door de uitslagen op de andere velden staat PKC op een negende positie en zal zaterdag de uitwedstrijd bij buurman GRC moeten winnen om niet weer in de degradatiezone terecht te komen