Heerlijk voetbalweer ,herfstzonnetje en twee teams die strijden om de bovenste plaatsen. Alle ingrediënten waren vooraf goed. Een derby welke altijd veel doelpunten met zich mee brengt, het was deze zaterdag niet anders.

PKC’83 opende fel en met veel energie werd Oranje Nassau onder de voet gelopen. Vooral de opkomende vleugelverdedigers waren een plaag voor de defensie van O.N. PKC kreeg kansen maar gescoord werd er niet. Na een kwartier beet O.N. van zich af en nam in de 18e minuut zelfs brutaal de leiding. Via een steekpass werd Rick Wiersma in stelling gebracht en schoot één op één met keeper Sven Bakker raak.(0-1)

O.N had een veldoverwicht maar PKC werd in de 24e minuut in het zadel geholpen. PKC’er Musteba Albadawi schoot vanaf 20 meter op doel maar keeper Youri Tepper verkeek zich op de bal en zag de bal door zijn vingers glippen waarmee PKC langszij kwam. O.N leek niet onder de indruk, bleef zijn favoriete dominante spel spelen en had nog pech met een bal op de paal. Technisch duo Hollander/Wijnsma had genoeg gezien en greep nog voor rust in door een andere tactiek te hanteren. O.N had hier geen antwoord op en na een schot die eerst nog net over ging kwam PKC weer aan de leiding. In een scrimmage in het doelgebied schoot uiteindelijk Jeffrey Noordveld de 2-1 binnen wat tevens ook de ruststand was.

PKC kwam veel beter uit de kleedkamer en ging op jacht om de voorsprong uit te breiden. O.N was aangeslagen en kwam niet meer in het spel voor .Beide trainers gebruikten het maximale aantal wisselmomenten waarbij het spel bij PKC er alleen maar frisser op werd. Met invallers als Omar Kavak (ervaring),Simon Schreiber(aanvallend onvoorspelbaar), Jivan Vroom en Henrico van der Vegt(stootkracht) en Michael Wilpstra(betrouwbare verdediger)werd PKC er zeker niet minder op. Willem Bel maakte op aangeven van Kavak in de 68e minuut de 3-1 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Rob Schokker kopte in minuut 84 de 4-1 binnen wat tevens de eindstand was. Een collectieve overwinning waar op voortborduurt kan worden.

Aankomende zaterdag speelt PKC de altijd lastige uitwedstrijd tegen V.V Winsum met als aanvangstijd 15.00 uur.