PKC´83 heeft tegen stadsgenoot Helpman een eenvoudige overwinning geboekt. Op de´Esserberg´ werd er met 0-4 gewonnen van de Helpernezen waardoor PKC vertegenwoordigd blijft in het bekertoernooi.

Na een gelijkspel tegen Surhusterfean en een overtuigende overwinning op Marum werd Helpman onder de voet gelopen door de ploeg van Hollander/Wijnsma.
Na een gros aan gemiste kansen opende in de 20e minuut de van DZOH overgekomen Daniél Sanafikhah de score op aangeven van Fahim Belighroub. Helpman deelde daarna nog wel wat speldenprikken uit en had zomaar langszij kunnen komen. Toch was het Rob Schokker die een op maat aangesneden voorzet van Omar Kavak binnenkopte en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij PKC bleef aandringen en Helpman de schade probeerde te beperken. In de 56e minuut scoorde Willem Bel met een individuele actie de 0-3 en maakte Rob Schokker op aangeven van de ingevallen Kevin Bakels het kwartet compleet. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag en waarbij Helpman uit het bekertoernooi ligt.

PKC opent het seizoen 2024/2025 in de eerste klasse H volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Broekster Boys met als aanvangstijd 14.30 uur