Afgelopen zaterdag ging PKC op bezoek bij WKE uit Emmen. PKC bezette tot dan toe de 11e plek op de ranglijst en wist dat het bij een overwinning een mooie stap voorwaarts kon zetten. Voor WKE was het de laatste wedstrijd voor de winterstop en konden bij een goed resultaat zich steviger in de middenmoot nestelen.

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18.30 uur werd er op een steenkoud Sportpark Grote Geert onder een geweldige ambiance afgetrapt en waar het gros van de 700 toeschouwers nog op zoek was naar iets warms voor de inwendige mens had Simon Schreiber de bal al tegen de touwen liggen. Na slechts 4 minuten schoot hij de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied binnen en zette PKC op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 toen een slecht verwerkte hoekschop door Nick Berends met een volley onhoudbaar voor doelman Wim Kok werd binnengeschoten.

Twee minuten later kon het thuispubliek eindelijk juichen. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Brian Haak die vanaf 5 meter de bal onberispelijk binnen schoot en de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. In de 21e minuut was het aan de andere kant al weer raak. Topscorer Rob Schokker kon geheel vrij binnenkoppen en maakte zijn 7e van het seizoen.(1-3) PKC werd vlak daarna nog een penalty ontnomen toen er in het strafschopgebied overduidelijk hands werd gemaakt maar dit ontging scheidsrechter Souhawat. Even later ging WKE vanaf rechts in de aanval en werd een op maat aangesneden voorzet door Djairo Fik boven iedereen uit binnengekopt. Op dat moment dat er een 2-3 stand op het scorebord stond waren er nog maar 27 minuten gespeeld. Beide ploegen namen daarna gas terug en werd er in de eerste helft verder niet meer gescoord.

In het 2e helft ging WKE vol op de aanval en werd PKC op eigen helft teruggedrongen. De gelijkmaker hing in de lucht maar door uitstekend keeperswerk van Jos Broekmans en het geluk van paal en lat ging de volle winst mee naar Groningen. Door deze overwinning is PKC opgeklommen naar een 8e plaats en WKE gepasseerd.
Na afloop was er een feestavond met livemuziek en gingen de 3 bussen met meegereisde PKC supporters om half 12 in colonne weer huiswaarts.

Aanstaande zaterdag speelt PKC thuis de stadsderby tegen GVAV. Onze bezoekers bezetten de 10e plek en hebben 1 punt minder en een wedstrijd meer gespeeld