PKC83 verliest in slotminuut van v v Winsum.

PKC83 verloor zaterdag in en tegen Winsum met 2-1 na een 0-0 ruststand. Hiermee gaat Winsum fier aan kop in de 2e periode en heeft PKC voor de laatste 2 wedstrijden geen belangen meer.

De wedstrijd tussen Winsum – PKC kende de 1e helft weinig opwindende momenten of het moet al de bal op de paal zijn geweest toen Winsum in de 31e minuut voor het eerst aanzette. PKC moest winnen om nog een kleine kans te hebben om een prijs te pakken.

In de 2e helft moesten we wachten tot minuut 58 toen vanaf rechts PKC doorkwam en de voorzet ongelukkig tegen de hand van een verdediger van Winsum kwam. Na overleg met de grensrechter legde de scheidsrechter de bal op de stip. Topscorer Rob Schokker wist hier wel raad mee en schoot de bal langs de keeper en zette PKC op een 0-1 voorsprong. Lang kon PKC niet van de voorsprong genieten toen Tijs Mulder in de 62e minuut Winsum al weer op gelijke hoogte bracht. Trainer Bert Vos van PKC bracht vervolgens enkele wissels in en ging achterin 1 op 1 spelen. De te verwachten druk op de verdediging van Winsum bleef uit en PKC heeft geen kans meer kunnen creëren. Een remise was voor PKC het hoogst haalbare tot de scheidsrechter in de 7e minuut van de blessuretijd Winsum nog een vrijebal gaf. Invaller Thomas Kauw ontfermde zich over dit karwei en schoot de bal via een speler van PKC alsnog het doel in.(2-1) Hierna floot de scheidsrechter ook gelijk voor het eindsignaal. Met deze overwinning is Winsum nog 1 overwinning verwijderd om de 2e periode in de wacht te slepen en als toetje te strijden voor een plek in de 4e divisie. PKC speelt nog tegen Pelikaan S (thuis) en Gorecht (uit) welke beide nog de nodige punten nodig hebben.