Zaterdag 3 februari staat de wedstrijd PKC’83 – HZVV op het programma. Op het eigen sportpark De Kring hopen de gastheren revanche te nemen voor de eerdere nederlaag in Hoogeveen. Destijds ging PKC’83 ver in blessuretijd kopje onder. Het feit dat er legio kansen waren verpruts zorgde voor een lange en zure terugreis. Na afgelopen weekend staat HZVV op een keurige 2e plek, thuis werd DZOH aan de kant gezet, 4-0. PKC’83 speelde uit bij SVBO met 0-0 gelijk. Daardoor staat de ploeg momenteel 8e. PKC’83 – HZVV is gezien de historie een aantrekkelijk affiche. Beide ploegen hebben elkaar veelvuldig ontmoet, en steevast stonden deze wedstrijden bol van de doelpunten en mooie acties.

HZVV
Voorafgaand was het duidelijk dat HZVV mee zou gaan doen om de bovenste plekken. Na de degradatie van afgelopen seizoen wil men graag snel weer terug naar de 4e divisie. Gebaseerd op de resultaten in eigen huis is dat ook absoluut mogelijk. Thuis werd nog geen punt verspeeld, een knappe prestatie. Hoe anders is het in uitwedstijden, buitenshuis werd pas 1 schamel puntje behaald. Mocht de ploeg van Freie ook in de uitwedstrijden punten gaan pakken, gaat men serieus voor het kampioenschap spelen. Zoals iedereen gewend is van de ploeg uit Hoogeveen, wil men verzorgd en aanvallend voetbal spelen.

PKC’83
Voor PKC’83 is het hoog tijd om aansluiting te krijgen met de ploegen bovenin. Omdat de verschillen op de ranglijst minimaal zijn, kan men bij winst goede zaken doen. De selectie van Bert Vos blijkt een taaie tegenstander, de laatste 5 wedstrijden werd er niet verloren. Men wil deze reeks zo lang mogelijk vol houden, en het liefste met aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Ook is er nieuws uit de ziekenboeg, good old Wesley Walstra is helemaal hersteld na een meniscus operatie. Tevens voegt Willem Bel zich bij de selectie, hij kan zijn 1e officiële minuten gaan maken voor het 1e elftal van PKC’83. Of de toeschouwers beide heren zaterdag in actie gaan zien is natuurlijk de vraag, maar voor trainer Vos is het fijn dat beide heren weer beschikbaar zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. R de Wit, en zijn assistenten zijn dhr. Brondijk en dhr. Wesseling. We hopen op een sportieve en vermakelijke wedstijd, en dat de thuisploeg de 3 punten bij mag schrijven.
De wedstrijd bal is aangeboden door J vd Weide metalen.