PKC83 had bij The Knickerbockers een strafschoppenserie nodig om de volgende bekerronde te bereiken. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 waarna PKC al haar strafschoppen benutte en de thuisploeg er één miste.

PKC speelde in een laag tempo maar had gedurende de wedstrijd wel een veldoverwicht. TKB kwam er niet uit en het wachten was op een openingsdoelpunt. In de 19e minuut was het Bryan Inge die op links zijn man uitspeelde en de bal voor gaf op Rob Schokker die tussen twee man in de bal binnenkopte en PKC zo op een 1-0 voorsprong zette. Diezelfde Schokker en Nick Berends hadden voor rust nog de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar het vizier stond niet op scherp.

De tweede helft begon zoals de eerste waarbij TKB sporadisch over de middellijn kwam en PKC probeerde de wedstrijd zonder moeite uit te spelen. Het laatste kwartier gooide TKB echter zijn tactiek om en begon met lange ballen zijn spits te zoeken en met resultaat . In de 81′ minuut hield een verdediger van PKC in het strafschopgebied licht zijn tegenstander vast waarna de TKB’er theatraal naar de grond ging en scheidsrechter Wenting die van afstand floot de bal op de stip legde. Tobias Stel schoot raak en PKC moest nog flink billenknijpen. Helemaal toen een verdediger van PKC zijn 2e gele kaart kreeg en PKC met 10 man verder moest.
TKB had echter zijn grootste kruit ook al verschoten en in de laatste minuten werd niet meer gescoord. In de strafschoppenserie benutte PKC al haar penalty’s terwijl TKB er één miste en PKC met de schrik vrij kwam en zich plaatste voor de volgende ronde.