PKC,83 had nog kans op een vervangende periodetitel maar had dan zelf moeten winnen van v v Hoogezand terwijl DZOH punten moest verspelen tegen WVV. Dat laatste gebeurde maar PKC wist niet te winnen en miste zo een vervolg op nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Hoogezand daarentegen kon nog rechtstreeks degraderen maar had genoeg aan het gelijke spel daar VKW niet de volle winst pakte.

PKC begon slap aan de wedstrijd en miste een aantal vaste krachten. Hoogezand was meer gedreven en kwam in de 29e minuut verdient op voorsprong.(1-0} Justin Slor kwam op rechts goed door en zijn voorzet werd door Heine Uulkdriks knap binnengetikt. Vijf minuten later was het al weer raak. Geklungel in de verdediging bij PKC was een prooi voor Sven Kesimaat die de bal oppikte en doelman Jos Broekmans kansloos liet. Met deze 2-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust waren de rollen omgedraaid en ging PKC op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er in de 48e minuut toen Jivan Vroom zich knap vrijspeelde en de 2-1 aantekende .Diezelfde Vroom maakte het nog spannender door in de 80e minuut ook de gelijkmaker te produceren.(2-2) PKC ging vol voor de winst en had zelfs nog een penalty moeten hebben maar scheidsrechter Beijert had medelijden met de thuisploeg.
Met het gelijke spel kan Hoogezand zich dus opmaken voor de nacompetitie om degradatie te voorkomen. PKC mist de kans op een periodetitel en kan zich opmaken voor het feestgedruis dat komende week weer op Sportpark ‘de Kring’. plaatsvindt.