PKC83 verkeerde vorige week nog in degradatiegevaar, maar is door de 2-1 thuiswinst op SVBO ineens nog kansrijk voor een vervangende periodetitel. PKC moet dan wel de uitwedstrijd tegen het in degradatie verkerende Hoogezand winnen en hopen dat DZOH punten morst tegen WVV.
PKC speelde de 1e helft alleen maar op de helft van de tegenstander, viel vol passie aan en creërende een handvol kansen maar gescoord werd er niet. Het stugge SVBO verdedigde sterk en hoopte op een snelle uitbraak. Deze kwam er in de 41e minuut toen Ronald Gerdes de diepte werd ingestuurd en de gasten op een 0-1 voorsprong bracht.
De tweede helft ging gelijk op en leek er niet meer gescoord te worden tot er van beide kanten volop gewisseld werd. Verdediger Wesley Walstra werd naar voren geposteerd en dit leverde gelijk reuring op. Topscorer Rob Schokker kreeg weer de benodigde aanvoer en bracht in de 80e minuut PKC langszij.(1-1) In minuut 83 kreeg PKC zelf nog een wat makkelijk gegeven strafschop waar Schokker wel raad mee wist en zijn 19e treffer van het seizoen aantekende.(2-1)
PKC kan dus bij een gunstig verloop komende week de nacompetitie om promotie nog halen en treft dan in de 1e ronde de nummer 13 van de 4e divisie A. Maar de uitwedstrijd komende zaterdag tegen Hoogezand (aanvang 18.00 uur) dient dan in iedere geval gewonnen te worden