PKC en GRC stonden beide nog op 0 punten en waren gebrand om een goede uitslag neer te zetten. De toeschouwers van de thuisclub kwamen echter bedrogen uit en zagen een futloos en zonder systeem voetballend PKC. De gastheren keerden na een 0-2 ruststand uiteindelijk met een 1-5 overwinning huiswaarts.

GRC speelde compact terwijl bij PKC van achteruit weer eens niet werd aangesloten en er minimaal 6 spelers achterin werden gehouden tegen de 2 spitsen van GRC. De afstand tot de voorhoede was veel te groot en niet te belopen voor de middenvelders. GRC wist hier wel raad mee en speelde van achteruit eenvoudig hun middenvelders in die ongedekt de aanvallers in stelling konden brengen. Zo kon Niek Snippe in de 8e minuut vanaf de 16 meter lijn de bal keihard binnenschieten en in de 16e minuut met een volley geheel vrij zijn 2e van de middag noteren. GRC had meerdere mogelijkheden om de score verder uit te bouwen terwijl PKC geen enkele kans creëerde. PKC mocht dan ook blij zijn dat er na 45 minuten nog maar een 0-2 op het scorebord stond.

Na de thee begon PKC zonder te wisselen met waarschijnlijk goede bedoelingen aan het 2e bedrijf maar deze konden gelijk de prullenbak in. In de 46e minuut werd Bram Mulder in het strafschopgebied onderuit gehaald waarna scheidsrechter Plat resoluut naar de stip wees. Sander Kingma verzilverde de strafschop en bracht GRC op een fortuinlijke 0-3.
In de 58e minuut deed PKC toch iets terug toen ook zij een strafschop kregen na hands in het strafschopgebied. Rob Schokker benutte ook deze strafschop en bracht PKC weer terug in de race.(1-3) Er gloorde weer hoop maar GRC ging een tempo hoger spelen en PKC kon het conditioneel niet meer bijbenen. Het was dan ook niet veel later dat Mulder de diepte werd ingestuurd en beheerst de bal langs keeper Broekmans binnenschoot.(1-4).Twee minuten later bracht diezelfde Mulder de stand zelfs op 1-5.
In blessuretijd schoot Kevin Bakels namens PKC nog tegen de lat en werd er een doelpunt van GRC afgekeurd.

Met deze overwinning schuift GRC op naar de middenmoot en neemt PKC de rode lantaarn over.