Een inspiratieloos PKC speelde dinsdagavond haar (inhaal) bekerwedstrijd in en tegen Hardegarijp. Onder troosteloze omstandigheden met windkracht 8 en extreem veel regen werd er om 20 uur afgetrapt. Vanaf het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg PKC onder druk en werd op eigen helft teruggedrongen. Hardegarijp creëerde een aantal goede kansen maar het vizier stond niet op scherp. Bij PKC lagen de linies ver uit elkaar waarbij het middenveld vele meters moest maken en beide spitsen op een eiland stonden. Enige wapenfeit waren de vrije trappen die het strafschopgebied werden ingepompt. Uit één van deze lange ballen werd er uit een scrimmage in het doelgebied toch door PKC gescoord en ging hiermee enigszins onverdiend met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de thee eenzelfde beeld waarbij Hardegarijp op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk in de 68e minuut toen een hoekschop rechtstreeks het doel inwaaide. Beide ploegen probeerden vlak voor tijd nog voor de winst te gaan waarbij het spel op en neer ging maar er uiteindelijk niet meer werd gescoord.
De strafschoppen serie moest uiteindelijk uitslag geven wie zich zou voegen bij de laatste 16 ploegen in het bekertoernooi. Hierin was PKC met 4-5 de gelukkige en kan zich op 24 februari opmaken voor een plaats in de kwart finale tegen Germanicus in Coevorden.