Waar PKC thuis nog kansloos verloor van GRC waren de rollen nu omgekeerd en kwam GRC er niet aan te pas. Na 90 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord waar niets op af te dingen was.

PKC begon opportunistisch en zette de thuisploeg gelijk onder druk. In de 4e minuut was het dan ook gelijk raak. Simon Schreiber werd de diepte ingestuurd, omspeelde keeper Gerald van Nieff en tikte de 0-1 binnen. PKC nam daarna gas terug en liet GRC het spel maken zonder echt gevaarlijk te worden. Enige wapenfeit was toen in de 35e minuut Rens Wardenier achter de verdediging van PKC opdook maar door goed keeperswerk van Sven Bakker zijn poging zag stranden. Ok PKC kreeg geen echte kansen meer waardoor beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.

Na rust begon PKC zoals het de eerste helft startte en kreeg enkele goede kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Toch was het wachten tot de 68e minuut toen Jivan Vroom de bal oppikte op de middenlijn en door een gat in de verdediging zo door kon stomen en met een droge schuiver de 0-2 aantikte. GRC probeerde het daarna nog wel en drukte PKC in de verdediging zonder echte kansen te creëren. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 0-3 waarbij de bal door een eigen verdediger in het doel belande.

Met deze overwinning is PKC voorlopig even van de degradatiezone verwijderd en kan komende week met een overwinning op v v Hoogezand zelfs weer naar boven kijken. Voor GRC word het steeds zorgelijker al staan de ploegen dicht bij elkaar en kan met een goede reeks de stand zo weer anders zijn.