Op een zonnige voorjaarszaterdag ging PKC op bezoek bij Velocitas in het naburige stadspark. De stadsderby kende uiteindelijk geen winnaar. Na 90 minuten stond er een 1-1 einduitslag op het scorebord waar beide ploegen weinig mee opschoten.

PKC was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en kreeg enkele kleine kansjes. Hierna nam Velocitas het initiatief, had meer balbezit en drukte PKC terug op eigen helft. In de 22e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdient op voorsprong. Door balverlies bij PKC op het middenveld werd Thomas Bats in stelling gebracht en kon vanaf 20 meter vrij uithalen en schoot de bal prachtig in de bovenhoek.(0-1) Even later had Rob Schokker aan de andere kant de mogelijkheid om PKC weer langszij te schieten maar zijn poging trof de paal. In het vervolg van de 1e helft gebeurde er weinig al had Bats namens Velocitas vlak voor rust nog de mogelijkheid de score te verdubbelen maar hij schoot net voorlangs.

Na de thee gooide PKC de schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 49e minuut kwam PKC dan toch op gelijke hoogte. Een corner kwam uiteindelijk bij Willem Bel die vanaf de 16 meter de bal via een verdediger achter keeper Tuur de Vries schoot.(1-1) PKC had in de 60e minuut de leiding kunnen nemen toen een doelpoging door een verdediger van Velocitas met de hand op de doellijn werd weggewerkt maar scheidsrechter Agricola dit ontging. In het laatste half uur kon het alle kanten op waarbij beide ploegen voor de volle 3 punten gingen maar gescoord werd er niet meer.
Een terechte remise maar waar beide ploegen hun eigen zienswijze op hadden.
Door de versterkte degradatieregeling zijn zowel PKC als Velocitas nog lang niet zeker van lijfsbehoud en zullen in de komende weken nog flink aan de bak moeten.