Afgelopen zaterdag speelde PKC de thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork Onze gasten hadden 1 punt meer en bivakkeerden dus ook in de onderste regionen. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen.

Beide ploegen begonnen met een verdedigende opstelling waarbij VKW de thuisploeg aan de bal liet en loerde op de counter. Het eerste half uur was van een matig niveau met weinig grote kansen voor beide doelen. Daarna kwam PKC beter in de wedstrijd en en zette VKW vast op eigen helft. De eerste kansen dienden zich aan maar toch was het pas in de 44e minuut toen Rob Schokker de score openbrak .Een hoekschop werd bij de eerste paal ingedraaid en tussen een aantal verdedigers door hem binnengekopt. PKC drukte door en had de wedstrijd op slot kunnen gooien maar het vizier stond niet op scherp.

De tweede helft begon PKC slecht en ongeconcentreerd en zakte steeds verder in .VKW rook bloed en zocht de aanval. PKC werd overlopen en binnen 10 minuten nam VKW een 1-2 voorsprong. Eerst bracht Anjo Willems in de 51e minuut de wedstrijd weer in balans en nog geen 3 minuten later was het Jonas Nijland die VKW aan de leiding bracht. PKC had op dat moment het geluk dat ook het vizier bij de aanvallers van VKW niet op scherp stond en de marge bij één doelpunt bleef. Pas in het laatste kwartier begon PKC weer te voetballen en met een tweetal aanvallende wissels kroop PKC uit zijn schulp. In de 81e minuut dompelde Fabian de Vries VKW in rouw toen hij in een scrimmage de 2-2 binnentikte. PKC had in de slotfase zelfs nog de mogelijkheid de 3 punten binnenshuis te houden maar het geluk zat niet mee.

Met het gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op en zal PKC de komende twee wedstrijden vol aan de bak moeten. Zaterdag wacht de kraker tegen WKE in Emmen gevolgd op 9 december met een thuiswedstrijd tegen GVAV.
Op 12 december speelt PKC zijn (laatste) wedstrijd voor de winterstop en is voor de 3e bekerronde gekoppeld aan derdeklasser Hardegarijp.