PKC had het de laatste jaren lastig in een uitwedstrijd bij v v Winsum en ook zaterdag kwam daar geen verandering in. De thuisploeg was heer en meester op het slecht bespeelbare veld en won uiteindelijk afgetekend met 5-0.Jered Faleye was met 4 doelpunten de grote man.

De eerste 10 minuten waren aftasten van beide kanten waarna PKC begon aan te dringen en enkele halve kansen kreeg om de score te openen. Toch was het aan de andere kant Faleye die in in de 22e minuut de 1-0 aantekende.
Vanaf dat moment kwam PKC de achterstand niet meer te boven en ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Spelers liepen uit de organisatie en de strijd was ver te zoeken. In de 31e minuut was het dan ook diezelfde Faleye die geheel vrijstaand de bal over de voor de goal staande keeper Swen Bakker kopte en de stand op 2-0 bracht. Vlak voor rust maakte Yumeé Ramos er zelfs 3-0 van. Ook na de thee eenzelfde beeld waarbij PKC overlopen werd en Winsum de score verder kon opvoeren. In de 74 en 75e minuut maakt Faleye zijn derde en vierde van de middag en stond er uiteindelijk een 5-0 einduitslag op het scorebord.

Door deze overwinning is Winsum weer meer in veilige haven terecht gekomen terwijl voor PKC het degradatiespook weer op de loer ligt.

Komende zaterdag speelt PKC thuis de derby tegen Oranje Nassau met als aanvangstijd 14.30 uur.