PKC83 won sinds maanden weer eens een thuiswedstrijd. In de eerste klasse J werd GVAV na een 2-0 ruststand met 4-2 verslagen.

Twee zeer gehavende teams begonnen zaterdag om half 3 op Sportpark de Kring aan de wedstrijd. Voor zowel PKC als GVAV een belangrijke wedstrijd om bij winst voorlopig afstand te doen van de degradatieplaatsen.
In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar kreeg PKC de beste kansen. Zo kopte Rob Schokker in de 4e minuut net over en schoot Simon Schreiber in de 12e minuut net voorlangs. GVAV kon weinig gevaar stichten en had geluk toen er in de 28e een zuiver doelpunt werd afgekeurd. PKC onderschepte een terugspeelbal welke door Schokker werd onderschept en langs de keeper werd binnen geschoten. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel terwijl de bal van een eigen GVAV speler afkomstig was.

Enkele minuten later was het alsnog raak. PKC begon GVAV op eigen helft vast te zetten en uit een voorzet kopte Schokker zijn eerste van de middag binnen. Op slag van rust vergrootte PKC de score toen Jivan Vroom vrij op de keeper door kon lopen en beheerst de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft kwam GVAV beter uit de kleedkamers en gooide de schroom van zich af. Men kreeg gelijk een aantal goede kansen maar het vizier bij de aanvallers stond niet op scherp. PKC begon te counteren en bij de eerste de beste mogelijkheid was het gelijk weer raak. Het was wederom Schokker die bij een uitbraak de bal oppikte en met een bekeken schot de keeper kansloos liet. In de 66e minuut werd het zelfs 4-0 toen Schokker zijn 10e van het seizoen maakte.
Waar iedereen dacht dat het beslist was gaf GVAV de moed nog niet op .Eerst scoorde Jordi Paapst uit een vrije trap de 1-4 en enkele minuten later maakte Jonathan van Dorssen uit een scrimmage de 2-4. Voor PKC was het toen nog even billen knijpen en kwamen de herinneringen terug van de wedstrijd van vorig seizoen toen PKC tegen ’t Fean 58 een grote voorsprong weggaf. Gelukkig kwam het deze keer niet zo ver en boekte PKC zijn tweede overwinning op rij en sluit het de winterstop af met een gedeelde 6e plaats. GVAV is terug te vinden op een 10e plaats en komt de degradatiestreep weer in zicht.