PKC heeft zaterdag in blessuretijd 2 dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst v v Hoogezand. PKC verspeelde een 3-1 voorsprong waarbij in de 94e minuut de late gelijkmaker voor de bezoekers werd aangetekend.

De wedstrijd tussen de nummer 7 van de competitie PKC83 tegen de nummer 13 Hoogezand ging direct vol gas van start. In de 1e minuut zette Jivan Vroom met een bekeken schot PKC al op een 1-0 voorsprong. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten want nog geen minuut later maakte de geheel vrijstaande Sven Kisimaat aan de andere kant al weer de gelijkmaker.(1-1)

PKC mocht het spel maken en Hoogezand trok zich terug op eigen helft en loerde op de counter. Beide ploegen kregen kansen maar gescoord werd er niet tot de 43e minuut. Kay Bootsma onderschepte toen de bal en schoot de bal via een verdediger over de keeper en zette PKC op een 2-1 voorsprong wat tevens de ruststand was.

Gelijk na rust probeerde PKC de score uit te bouwen en kreeg in de 54e minuut een penalty nadat Kevin Bakels in het strafschopgebied werd gevloerd. Door het ontbreken van topscorer Rob Schokker was Bootsma de aangewezen man en schoot de bal onhoudbaar binnen.(3-1) .Waar iedereen bij het thuispubliek dacht achterover te kunnen gaan leunen kwam bedrogen uit. In de 74e minuut kreeg Heine Uuldriks door een fout in de verdediging de bal zo in de schoot geworpen en maakte simpel de aansluitingstreffer.(3-2) PKC raakte van slag en zakte in en Hoogezand ging opportunistisch spelen. De door PKC ingebrachte wissels zorgden ervoor dat er voorin geen druk meer werd gezet waardoor de lange bal er niet werd uitgehaald en alle ballen op de fysiek sterke Uuldriks werden gespeeld. Het lukte PKC uiteindelijk niet de overwinning over de streep te trekken. Eerst schoot diezelfde Uuldriks de bal nog op de paal Even later in de de allerlaatste minuut kreeg ook Hoogezand een penalty welke door Uuldriks werd verzilverd en daarmee zijn tweede van de middag maakte. (3-3).De uitstekend leidende scheidsrechter Knol floot vervolgens gelijk voor het einde en liet PKC de marge van 2 doelpunten verdampen.

Door de resultaten op de andere velden is PKC terug te vinden op een 7e positie maar ook slechts 3 punten verwijderd van de degradatieplaatsen Hoogezand blijft laatste maar kan weer enige hoop houden.

Komende zaterdag speelt PKC de bekerwedstrijd tegen Germanicus in Coevorden. Aanvang van de wedstrijd is op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur