PKC’83 heeft in een gezapig duel uit bij GVAV een belangrijke overwinning geboekt en blijft zo naar alle waarschijnlijkheid gevrijwaard van de nacompetitie tegen degradatie. GVAV daarentegen zal hiervoor nog wel een aantal wedstrijden moeten spelen.

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18 uur begonnen beide ploegen op een zonovergoten Sportpark Kardinge aan de wedstrijd. GVAV begon voortvarend aan de wedstrijd en opende na 2 minuten al de score. Daan van der Meulen schoot geheel vrij vanaf recht de bal diagonaal tegen de touwen.(1-0).Bij beide ploegen waren de afstanden tussen de linies groot waardoor veel ruimte ontstond en de nodige kansen ontstonden maar gescoord werd er niet. Toch was het op slag van rust dat PKC langszij kwam. Een corner van Kai Bootsma werd bij de 1e paal door Rob Schokker genadeloos binnengekopt.(1-1)

Na de pauze was het PKC dat de overhand nam en in de 48e minuut de leiding nam. Willem Bel werd de diepte in gestuurd en schoot de bal beheerst langs keeper Carsten Meijwaard.(1-2 )Over en weer waren er vervolgens nog kansen maar gescoord werd er niet.

Met deze overwinning kan PKC zich zo goed als zeker opmaken voor opnieuw een seizoen in de eerste klasse en met 2 overwinningen uit de komende 2 wedstrijden zelfs nog 4e worden (nacompetitie om promotie) .GVAV wacht nog een loodzware nacompetitie om degradatie te voorkomen.