Het is PKC83 in zijn vierde wedstrijd op eigen veld niet gelukt de punten binnenboord te houden, tegen Velocitas kwam men terug van een 2-0 achterstand maar verloor in extremis toch met 2-3.

PKC begon zonder overtuiging met een 5-3-2 opstelling aan de wedstrijd en liet zich al snel terugdringen op eigen veld. De linies stonden te ver uit elkaar waardoor grote afstanden overbrugt moesten worden. Velocitas profiteerde van de grote ruimtes en creëerde steeds een overtal. Het wachten was dan ook op de eerste kans en die kwam er in de 17′ minuut maar gelukkig voor PKC ging de bal net voorlangs. Drie minuten later was het echter wel raak. De geheel vrijstaande Cass Pinas haalde vanaf 20 meter verwoestend uit en schoot de bal onhoudbaar in de bovenhoek.(0-1). Velocitas bleef aandringen en in de 34e minuut werd het zelfs 0-2 toen Dion Zimmerman met een kopie van de eerste goal keeper Jos Broekmans verschalkte. De uitploeg kreeg nog enkele kansen om de score verder uit te bouwen maar met kunst en vliegwerk werd er voor rust niet meer gescoord.

Direct na de theepauze werd bij PKC de 5-3-2 opstelling ingeruild voor een 4-3-3 systeem en zag je meteen het resultaat. Het veld werd klein gehouden en met de lange bal werd spits Rob Schokker gezocht. Met deze opportunistische speelwijze wist Velocitas zich geen raad en ontstonden de eerste kansen. In de 66e minuut maakte Rob Schokker de aansluitingstreffer toen hij adequaat reageerde op een losgelaten bal. PKC kreeg vertrouwen en in de 76e minuut werd het zelfs 2-2 toen invaller Fabian de Vries vanaf 20 meter uithaalde. Het leek er zelfs nog even op dat PKC met de overwinning aan de haal ging maar het dubbeltje viel de andere kant op. Vlak voor de officiële speeltijd werd er in de defensie van PKC balverlies geleden waaruit een overtreding in het strafschopgebied ontstond en er een terechte strafschop aan Velocitas werd toebedeeld. De pas 17 jarige Thomas Bats ontfermde zich er over en schoot Velocitas naar een 2-3 voorsprong. In de blessure tijd kreeg Rob Schokker nog een grote mogelijkheid om de stand weer gelijk trekken maar het geluk zat niet mee. Met deze terechte overwinning is Velocitas terug te vinden op een 6e plaats terwijl PKC de voorlaatste plaats bezet..