De wedstrijd in de 1e klasse J tussen WVV en PKC83 is zaterdag geëindigd in een overwinning voor de uitploeg. Na een 0-1 ruststand eindige de wedstrijd in 1-2.

Voor het eerst in de geschiedenis van beide clubs speelden de ploegen in competitieverband tegen elkaar. Het was voor PKC ook de eerste zaterdagavond wedstrijd sinds de invoering van het weekendvoetbal dit seizoen. En daar kwam ook nog eens bij dat de weersomstandigheden nog eens erbarmelijk waren: harde wind, stortregens en een kletsnat kunstgrasveld.(het hoofdveld was niet bespeelbaar).

Een gehavend PKC83 wist wat ze te doen stond. Met 4 punten en een 12e plek waren de punten hard nodig en werd er dan ook gevochten als leeuwen. Ook de waarschuwing om niet weer eens slecht aan de wedstrijd te beginnen zoals in de vorige duels was bij de spelers in het geheugen gegrift.
PKC begon fel aan de wedstrijd en overrompelde WVV. De thuisploeg werd op eigen helft vastgezet en vooral Simon Schreiber was met zijn rushes een plaag voor de verdediging. Het was dan ook de 13e minuut toen diezelfde Schreiber vanaf de linkerflank 3 verdedigers uitspeelde en met een halve sliding de bal langs de WVV keeper schoot en PKC op een verdiende 0-1 voorsprong zette. PKC bleef daarna feller al probeerde WVV het spel te kantelen maar vooral de passing was niet nauwkeurig.. Op een paar afstandsschoten van WVV na gebeurde er de eerste helft verder weinig.

De tweede helft was WVV beter aan de bal maar de goed georganiseerde verdediging van PKC hield simpel stand. Toch was het halverwege de tweede helft dat WVV via Sten Bruins op dat moment verdiend op 1-1 kwam. Een hoge voorzet van links werd nog wel door keeper Jos Broekmans gepareerd maar in tweede instantie binnengeschoten. WVV ging daarna voor de volle buit en zocht met lange ballen spits Martijn Drent maar echt gevaarlijke momenten leverde dit niet op. Aan de andere kant was PKC nog 2 keer gevaarlijk. In de 80e minuut werd een zuiver doelpunt van Rob Schokker afgekeurd door de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Knol. In de 89e minuut was het dan toch raak toen topscorer Schokker in het strafschopgebied werd aangespeeld en tussen een aantal verdedigers de bevrijdende 1-2 binnenschoot In de resterende blessuretijd werd niet meer gescoord en ging PKC met 3 belangrijke punten huiswaarts.

Komende dinsdag speelt PKC thuis de bekerwedstrijd tegen Actief uit Eelde. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur.