Na de bekerwedstrijd van vorige week werd de competitie voor PKC83 hervat met een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige v v Winsum. Daar waar PKC in de eerste helft de bovenliggende partij was waren de tweede helft de rollen omgekeerd en stond er uiteindelijk een terechte 1-1 op het scorebord.

PKC probeerde gelijk het initiatief te nemen en hield onder aanvoering van uitblinker Haaije Feenstra het veld klein met aanvallende aspiraties. Er ontstonden een aantal goede kansen maar pech en de keeper stond een doelpunt in de weg. Winsum werd verder achteruit gedrukt en het was wachten op het verlossende doelpunt. Deze kwam er in de 36e minuut toen de naar rechts uitgeweken Bryan Inge de bal panklaar voor gaf op Rob Schokker en de bal onhoudbaar binnenkopte. PKC had de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen maar na 45 minuten gingen beide ploegen met een 1-0 rusten.

Na de thee ontstond een heel ander spelbeeld van de wedstrijd. De bezoekers gingen meer van de goal spelen en PKC liep steeds verder achteruit. Met lange ballen werd spits Ramos gezocht en ontstonden er een aantal hachelijke situaties voor de goal van keeper Jos Broekmans. Toch was het pas 20 minuten voor tijd toen Tijs Mulder in een scrimmage de bal voor de voeten kreeg en de bal via een verdediger van PKC zo het doel in rolde. PKC probeerde het daarna nog op de counter en kreeg nog één goede mogelijkheid toen spits Schokker in het strafschop gebied opzichtelijk naar de grond werd getrokken maar scheidsrechter Wolthof wilde van niets weten. Enkele minuten later werd er afgefloten en was de remise een feit.