In de achtste finale van het toernooi om de districtsbeker verloor PKC van zondag tweedeklasser Germanicus uit Coevorden. Na een 3-3 eindstand in de reguliere speeltijd zorgden strafschoppen voor de beslissing.

In het eerste kwartier tasten beide ploegen elkaar af en gebeurde er weinig. In de 17e minuut werd PKC voor het eerst gevaarlijk maar een kopbal van Rob Schokker werd door keeper Giovanni Mendes gekeerd. Vijf minuten later was het wel raak toen Willem Bel in het strafschopgebied gevloerd werd en scheidsrechter Ottens gedecideerd naar de stip wees. Schokker ging achter de bal staan en schoot de strafschop onhoudbaar binnen.(0-1)

PKC was op dat moment heer en meester en in de 34e minuut was het Willem Bel die de stand zelfs op 0-2 bracht. Germanicus verdedigde slecht uit waar Bel dankbaar gebruik van maakte en de bal achter Mendes prikte. PKC leek bij rust dan ook een gemakkelijke avond tegemoet te gaan.

In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en begon meer druk te zetten. Na een kwartier ontplofte de wedstrijd toen Nance Hoogeveen vlak achter elkaar met 2 treffers Germanicus weer langszij bracht. PKC rechte zijn rug en kreeg in de 66e minuut een vrije bal op links welke door Jeffrey Noordveld genadeloos werd binnengekopt.(2-3)

Germanicus ging alles of niets spelen en probeerde met lange ballen gevaar te stichten. PKC bleef miraculeus overeind en kreeg op het laatst zelfs nog twee 100% kansen om de deur op slot te gooien. PKC leek met de overwinning aan de haal te gaan maar in de 99e minuut !! werd het alsnog 3-3 door Erwin Moddejongen. waarna gelijk werd afgefloten voor het eindsignaal.

In de noodzakelijke strafschoppenserie ging het gelijk op en werden aan beide kanten de eerste 5 strafschoppen onberispelijk binnengeschoten. Vervolgens kwam Germanicus weer op voorsprong waarna PKC miste en uitschakeling in het bekertoernooi een feit was. Slechts één overwinning verwijderd van plaatsing in de landelijke beker was PKC niet gegund.