PKC verloor ook zijn 3e wedstrijd thuis tegen DZOH. Na een 1-2 ruststand liepen de gasten uit Emmen verder uit naar 1-4.

DZOH had zijn strijdplan klaar en begon compact en zette de thuisploeg vanaf het begin onder druk. De vijfmans verdediging van PKC werd uiteengedreven en de organisatie was zoek. Via de flanken was DZOH een aantal keren gevaarlijk maar het vizier stond niet op scherp. Toch kwam PKC uit het niets in de 15e minuut op voorsprong toen Kay Bootsma alert reageerde op een afgeslagen bal en de bal langs keeper Bangma schoot. Lang kon PKC niet van de voorsprong genieten toen enkele minuten later Max Heijnen de gelijkmaker al weer binnentikte. DZOH heerste op het veld zonder echte grote kansen te creëren. De grootste kans was echter voor Rob Schokker die in de 40e minuut vrij voor de keeper ruim overschoot. Op slag van rust kreeg PKC een tegenvaller te verwerken toen een makkelijk gegeven strafschop door Joel Zweerink werd verzilverd. (1-2)

Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld en bleef DZOH de bovenliggende partij. Bij PKC ontbrak het aan strijd, conditie, duidelijkheid en samenhang en speelde de irritatie op. Dat Bjorn Jansen weer eens vrij voor de keeper opdook en met een bekeken schot de 1-3 aantekende was een logisch gevolg. Voor PKC een geluk dat DZOH verzuimde om de score verder op te voeren. Toch was het vlak voor tijd toch nog raak. Aron Timmermans mocht aan de linkerkant een vrije trap nemen en schoot de bal diagonaal prachtig in de verre bovenhoek (1-4). Scheidsrechter Achammachi floot vervolgens gelijk voor het einde waarmee PKC zijn 3e nederlaag op rij noteerde.

PKC staat inmiddels puntloos onderaan met een negatief doelsaldo van 3 voor en 11 tegen. Volgende week is er een vrij weekend gevolgd door een bekerwedstrijd uit bij de Knickerbockers.