Op het prachtige sportpark ‘Bentinckpark’ speelde PKC haar 1e competitiewedstrijd tegen voormalig 4e divisionist HZVV. De eerste vijf minuten was het van beide kanten aftasten waarna PKC het initiatief nam en met gevaarlijke counters HZVV onder druk zette. In de 8e minuut gaf Fahim Bellghroub vanaf links een indraaiende voorzet die in het strafschopgebied over alle spelers heen ging en tot verrassing van de keeper in de bovenhoek belande. Na deze 0-1 voorsprong liet PKC het spel aan de thuisploeg en zakte steeds verder in. HZVV had dan wel meer balbezit maar tot echte kansen kwam het niet. PKC daarentegen was via Kevin Bakels een aantal keren gevaarlijk maar doelman Rodney Rosink voorkwam dat PKC met een grotere voorsprong ging rusten.

De tweede helft nam HZVV het heft nog steviger in handen en was het eigenlijk eenrichtingsverkeer. De organisatie en conditie begon PKC parten te spelen maar keeper Jos Broekmans voorkwam met een aantal goede reddingen de gelijkmaker. HZVV bleef geduldig en kwam in de 88e minuut alsnog op gelijke hoogte toen Jens van Rooijen in de 16 meter gevloerd werd en scheidsrechter Arends resoluut naar de stip wees. Alex Zomer wist hier wel raad mee en scoorde de 1-1.
Waar iedereen dacht aan een remise bleef scheidsrechter Arends maar op zijn klokje wijzen. HZVV putte hier moet uit en kwam in de 11e !! minuut van de blessure tijd alsnog op voorsprong. Van Rooijen schoot vanaf 16 meter, raakte de paal maar ging de bal via de rug van de keeper alsnog het doel in. Vlak hierna klonk het eindsignaal en won HZVV terecht maar kwam PKC zuur weg.

Komende zaterdag speelt PKC op het eigen sportpark thuis tegen overbuurman GRC. De aftrap is om 14.30 uur.