PKC83 won zaterdagmiddag de 1e poulewedstrijd (beker) met 3-1 van GOMOS uit Norg.
Met de gedachten nog in de kleedkamer kwam PKC in de 4e minuut al op achterstand. GOMOS kwam vanaf links goed door en de voorzet werd door de geheel vrijstaande Tim Assman simpel binnengekopt. PKC kwam niet aan voetballen toe en de beste kansen waren voor de bezoekers. Met een 0-1 ruststand mocht PKC dan ook de handen dichtknijpen.

Na de thee kwam PKC met een aantal verse wissels de kleedkamer uit en werd er uit een ander vaatje getapt. De verdediging van GOMOS werd meer onder druk gezet en de eerste kansen dienden zich aan. Toch was het pas in de 79e minuut toen invaller Manuel Kallenkoot de bal in het strafschopgebied voor de voeten kreeg en de bal verwoestend binnenschoot. PKC kreeg meer vertrouwen en GOMOS wist het even niet meer. In de 84e minuut was het uiteindelijk de andere invaller Max van der Hem die de bevrijdende 2-1 maakte.. GOMOS probeerde het daarna nog wel maar de tank raakte aardig leeg.

In de slotminuut kopte de tot dan toe anonieme Rob Schokker de 3-1 binnen en zet PKC een goede stap om de volgende bekerronde te bereiken.

Komende zaterdag gaat PKC op bezoek bij het bevriende VVG en kan met een overwinning een plek in de 2e bekerronde veilig stellen.