PKC83 boekte een belangrijke overwinning tegen de een-na-laatst genoteerde ploeg die kampte met een aantal afwezige basiskrachten. Na een 0-1 ruststand werd er uiteindelijk met 0-2 gewonnen.

Beide ploegen maken een moeizaam seizoen door en dit was in de eerste minuten duidelijk te zien. Hierna nam PKC de regie in handen en stond deze niet meer af. In de tiende minuut kwam PKC verdient op voorsprong toen Rob Schokker een afgeslagen bal genadeloos tegen de touwen schoot. Voor rust had het ook 0-4 of 0-5 kunnen zijn maar pech en 2 afgekeurde doelpunten hielpen hier niet aan mee. De thuisploeg zette hier één enkel afstandsschot tegenover.

Na rust probeerde VKW even met opportunistisch voetbal en lange ballen de gelijkmaker te forceren maar tot echte kansen kwam het niet. PKC vergrootte in de zeventigste minuut de score na een aanval uit het boekje. Uitblinker Kay Bootsma passeerde op links twee spelers en uit zijn voorzet maakte Schokker ruimte voor Jivan Vroom die vanaf 20 meter de bal bekeken langs keeper Martijn Mulder schoot. (0-2) Hierna waren er nog legio kansen maar toen het eindsignaal klonk had de opluchting de overhand.

Doordat ook SVBO EN WKE16 hun wedstrijd wonnen blijft PKC 8e en blijft het onderin spannend om de strijd om nacompetitie te ontlopen.
Komende zaterdag (Koningsdag) is PKC vrij en een week later wacht de thuiswedstrijd tegen WKE waar naar verwachting veel toeschouwers worden verwacht.