Zaterdag 4 november speelde PKC83 de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau. Het was een kletsnatte zaterdagmiddag waarbij de regen onophoudelijk bleef neerdalen. De derby werd uiteindelijk met 1-0 door PKC83 gewonnen. Het was voor ON de eerste nederlaag van dit seizoen.

Gelet op de historie was de voorspelling dat het een doelpuntrijk duel zou worden en ondanks het verschil op de ranglijst beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.
In de eerste helft kregen beide teams enkele kansen maar de keepers werden nog niet echt op de proef gesteld. PKC kwam wel goed weg toen Peter van Son met een afstandsschot de lat trotseerde terwijl aan de andere kant Bryan Inge de verdediging voorbij was en op de keeper afkwam maar door een ON verdediger naar de grond werd getrokken. Waar iedereen dacht aan een rode kaart zag scheidsrechter Wijma dit anders en liet het spel doorgaan. Toch was het op slag van rust dat PKC verdient op voorsprong kwam. Een voorzet van diezelfde Inge werd door Rob Schokker snoeihard binnengekopt.

In de tweede helft gebeurde er weinig. ON probeerde het wel met veel balbezit maar dit leidde niet tot echte kansen. De vijfmans defensie van PKC bleef simpel overeind al werd het in de 93e minuut nog spannend. Uit het niets floot Wijma voor een vrijetrap nadat hij had geconstateerd dat PKC keeper Jos Broekmans de bal te lang in de handen hield. Gelukkig voor PKC schoot ON de indirecte vrije trap in de muur waarna er ook gelijk werd afgefloten.

Een overwinning van het collectief waarbij Haaije Feenstra een voortrekkersrol had. Met deze overwinning is PKC terug te vinden op een 11e plek en kan komende week met een overwinning op Velocitas weer aansluiting bij de middenmoot vinden. Voor ON kunnen de tittelaspiraties eerst even op zij worden gezet..