PKC’83 laat WKE’16 kansloos in een sfeervolle ambiance.

Op een volgepakt en uiterst sfeervol sportpark de Kring en voor het oog van 1000 toeschouwers bleek PKC na 90 minuten de winnaar tegen WKE. Na 90 minuten prijkte een 4-1 eindstand op het scorebord.
Waar PKC in december de heen wedstrijd ook al won maar de ploegen toen aan elkaar gewaagd waren was PKC dit maal veruit de dominantere ploeg.
Na een spetterende vuurwerkshow begonnen beide teams hoopvol aan deze belangrijke en beladen wedstrijd. Na 3 minuten kwam PKC goed weg toen WKE de bal hard tegen de paal schoot maar halverwege de 1e helft was het PKC die via een machtige kopbal van Rob Schokker aan de leiding kwam.(22e 1-0)Vier minuten later was het alweer gelijk Damiaan Zwikker schoot de bal bij de 2e paal diagonaal binnen. Lang kon WKE hier niet van genieten want in de 31e minuut nam PKC weer de leiding. Een afgemeten voorzet van de rechterkant werd door Schokker bij de 1e paal genadeloos binnengekopt.
(2-1).PKC was vanaf dat moment heer en meester en kreeg nog een handvol kansen .Vlak voor rust werd het zelfs 3-1 .Schokker was dit keer de aangever en kopte de bal naar de vrijstaande Jivan Vroom die bij de 2e paal de bal binnentikte.
Na rust kende WKE zijn beste fase en had kansen om de aansluitingstreffer te maken maar keeper Swen Bakker voorkwam een tegentreffer. In de 66e minuut viel uiteindelijk de beslissing. Kay Bootsma werd de diepte ingestuurd en scoorde fraai met een lob over keeper Kok de 4-1. Het geloof bij WKE ebde weg en PKC speelde een gewonnen wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wolthof bleef het nog lang gezellig en vredelievend.
Door de nederlaag staat WKE nog steviger op de 9e plek die nacompetitie tegen degradatie betekend. PKC daarentegen heeft een goede stap naar lijfsbehoud gezet en kan met één overwinning uit de laatste 3 wedstrijden zich definitief veilig spelen.